Kolegyne, kolegovia,

v druhom júlovom vydaní newslettra vám okrem iného ponúkame výsledky unikátneho prieskumu ekologickej transformácie ale aj informácie o aktivitách Veolia na Slovensku.

AKTUÁLNE

89 % OBYVATEĽOV SVETA JE PRESVEDČENÝCH, ŽE PREBIEHA KLIMATICKÁ ZMENA

Zoznámte sa s výsledkami druhého barometra ekologickej transfomácie.
Prieskum vykonaný v 26 krajinách na 5 kontinentoch, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 29 500 osôb (1 000 – 2 000 v každej krajine). Krajiny boli vybrané s ohľadom na svoju demografickú váhu a váhu z hľadiska ich podielu na emisiách skleníkových plynov.
Celkovo tieto krajiny predstavujú takmer 60 % svetovej populácie, 67 % celosvetových emisií skleníkových plynov a 77 % svetového HDP.

PODPORILI SME

VEOLIA ENERGIA SLOVENSKO JE GENERÁLNYM PARTNEROM OLYMPIJSKÉHO FESTIVALU 2024

Slovenský olympijský a športový výbor organizuje Olympijský festival na Kuchajde v Bratislave. V období od 26. 7.do 11. 8. 2024 si môžete vychutnať dni plné športu, olympionikov a skvelý program s podporou od Veolia Energia Slovensko ako generálneho partnera podujatia.
Nenechajte si ujsť leto plné športu.

PODPORILI SME

PREDNÁŠKA VČELÍ KRAJ

OZ Včelí kRaj s podporu Veolie priblížili žiakom dvoch petržalských škôl význam včely medonosnej v ekosystémoch, ich dôležitú úlohu v krajine a spôsoby, ako im môžeme pomôcť.
Pútavé prednášky spojené s ochutnávkou rôznych druhov medov a s miniworkshopom, na ktorom si vyrobili sviečky, boli pre druhákov zo ZŠ Budatínska a tretiakov zo ZŠ Gessayova príjemným spestrením posledných vyučovacích hodín pred prázdninami.
Žiakov (ale aj pani učiteľky) najviac zaujala informácia o tom, čo robia včely počas zimy a najobľúbenejšou časťou bola jednoznačne ochutnávka medov, pričom najviac si pochutili na jarnom mede, ktorému dominovala chuť čerešní.
Teší nás, že aj takýmto spôsobom môžeme šíriť osvetu a vzdelávať mladú generáciu o význame včely medonosnej v ekosystémoch.

PODPORILI SME

VODNÝ BAR V POPRADE

Horúce letné dni prichádzajú a s nimi aj známy Vodný bar, ktorý mesto Poprad v spolupráci s Podtatranskou vodárenskou prevádzkovou spoločnosťou umiestni od prvého júla až do konca augusta už tradične na Námestie sv.Egídia. Pitná voda z vodovodu bude k dispozícii v stánku umiestnenom v blízkosti fontány. Bar bude otvorený výhradne počas horúcich letných dní od pondelka do nedele v čase od 11. do 17. hodiny. V prípade nepriaznivého počasia, čiže ochladenia alebo dažďa, bude bar zatvorený. Návštevníci si môžu vychutnať buď čistú vodu, alebo ochutenú s plátkom citróna či mäty.
Nápoj sa bude podávať iba v ekologicky bio rozložiteľných pohároch, ktoré sú šetrné k našej prírode. Aj takouto formou prispieva mesto k eliminácii používania plastových jednorazových výrobkov. Nezabudnú ani na domácich miláčikov, smädných psíkov, pre ktorých budú taktiež pripravené misky s čerstvou vodou.
Pitná voda výrazne detoxikuje ľudský organizmus, pomáha zlepšovať celkový zdravotný stav človeka. Nedostatok tekutín sa prejavuje bolesťou hlavy, malátnosťou a poklesom duševnej i fyzickej výkonnosti. Preto je nevyhnutné množstvo vody v ľudskom organizme pravidelne dopĺňať.

PODPORILI SME

NADÁCIA VEOLIA SLOVENSKO DAROVALA 70 MONITOROV DYCHU DO ŠIESTICH NEMOCNÍC NA SLOVENSKU

Odovzdávania daru vo FN Trnava sa zúčastnila Katarína Nogelyová, členka dozornej rady Nadácie Veolia Slovensko (tretia zľava), v Nemocnici Bory bol prítomný Jaroslav Krupec, člen správnej rady Nadácie Veolia Slovensko. Dary prevzali primárky neonatologických oddelení.

V spolupráci s Nadáciou Križovatka, ktorá od svojho založenia v roku 2008 šíri povedomie o Syndróme náhleho úmrtia dojčiat (SIDS) a o možnostiach ochrany ohrozených detí do 1. roku života, sa Nadácia Veolia Slovensko rozhodla podporiť projekt „Mamička dýcham“. Cieľom tohto projektu je pomáhať vybaviť slovenské nemocnice a ich pôrodnícke a novorodenecké oddelenia monitormi dychu Babysense tak, aby boli dostupné na každom lôžku pre novorodencov a dojčatá.
Vďaka finančnej podpore našej nadácie bolo darovaných a odovzdaných 70 monitorov dychu do 6 nemocníc: Nemocnica Agel Košice – Šaca, Nemocnica s poliklinikou Š. Kukuru Michalovce, Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, Fakultná nemocnica Žilina, Fakultná nemocnica Trnava a Nemocnica Bory v Bratislave.
Teší nás, že sme takýmto spôsobom mohli prispieť k účinnej ochrane novorodencov pred poruchami dýchania, ktoré ich ohrozujú najmä počas spánku od prvých hodín po príchode na svet.

SLEDUJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

Upozornenie
Newsletter je určený výlučne pre jej riadneho adresáta a môže obsahovať informácie, ktoré podliehajú ochrane podľa všeobecne záväzných právnych predpisov (najmä ako dôverné informácie, prípadne obchodné tajomstvo) a ktorých prezeranie, používanie, uchovávanie, kopírovanie alebo rozširovanie neoprávnenou osobou je zakázané. V prípade, ak Vám táto správa bola doručená omylom, upovedomte ihneď odosielateľa a celý obsah tejto správy vrátane všetkých jej kópií z Vášho systému zmažte. Akékoľvek iné použitie správy je zakázané.

© Skupina Veolia, Slovensko