Čo je nové?

Leto je bohaté na mnohé podujatia, kde je dôležitým partnerom Veolia. Prispeli sme k realizácii mnohých športových podujatí, rozbiehajú sa projekty z programu Zamestnanecké granty a vodný slalomár Matej Beňuš aj s podporou Veolie vybojoval pre Slovensko na OH v Paríži bronzovú medailu.

Želáme vám pekný zvyšok leta a príjemné čítanie. Ak máte nápady na zlepšenie, obohatenie obsahu nášho newslettra, píšte na komunikacia@stvps.sk

AKTUÁLNE

ETIKA A COMPLIANCE (SÚLAD) – TÉMY, KTORÉ JE POTREBNÉ SI PRIPOMÍNAŤ NEUSTÁLE

5 rokov po nasadení svojej prvej masívnej informačnej kampane Ethics Alert sa rozbieha kampaň, ktorá má za cieľ znovu zmobilizovať všetky zainteresované strany spoločnosti VEOLIA v týchto otázkach. Nová kampaň obsahuje rovnaké, ale aktualizované prvky ako prvá a je určená všetkým, od vrcholového manažmentu až po radových zamestnancov. Veolia si zvolila jednotný bezpečný etický systém, ktorý je spoločný pre etiku aj compliance (súlad): systém etického varovania Veolia.

Základnými nástrojmi sú dokumenty Etický kódex, Kódex protikorupčného správania, príručka dodržiavania pravidiel hospodárskej súťaže a WHISPLI, nástroj pre nahlasovanie neetického správania. Všetky informácie a jednotlivé dokumenty nájdete na našom intranete v časti Útvary – Etika a Compliance.

PODPORILI SME

ZAMESTNANECKÉ GRANTY V MATERSKEJ ŠKOLE J. CIKKERA NA SLIAČI

Deti v Materskej škole J. Cikkera na Sliači môžu využívať na vzdelávanie novú interaktívnu tabuľu. Tá bola zakúpená v rámci programu Zamestnanecké granty 2024, ktorý už po deviaty raz vyhlásila Nadácia Veolia Slovensko. Program zameraný na podporu dobrovoľníctva zamestnancov Veolia na Slovensku tento rok umožní realizáciu 31 projektov v sume viac ako 47 tisíc eur.
Prvou aktivitou, ktorou škôlkari otestovali novú tabuľu ešte v júni, bol príbeh o vode, kde s pomocou pani učiteľky hľadali možnosti, ako šetriť vodou a ako ju chrániť.
Tešíme sa, že Nadácia Veolia Slovensko môže podporovať vzdelávanie detí nielen v oblasti ochrany životného prostredia aj vďaka ochote a zanieteniu našich zamestnancov.

PODPORILI SME

VEOLIA AKO GENERÁLNY PARTNER MATEJA BEŇUŠA A SLOVENSKÉHO OLYMPIJSKÉHO A ŠPORTOVÉHO VÝBORU PODPORUJE ŠPORTOVÉ TALENTY

V nedeľu 11. 8. 2024 si mohli návštevníci Olympijského festivalu na Kuchajde zmerať sily s bronzovým medailistom Matejom Beňušom. Od 14.00 do 15.00 hod. skúsili odvážlivci prekonať rekord olympijského športovca na veslovacom trenažéri, a kým súťažiaci s najlepším časom dostávali odmenu, ostatní návštevníci sa mohli s Matejom Beňušom odfotiť a porozprávať.

Počas celého trvania festivalu mohli športoví nadšenci načerpať novú energiu vo Veolia oddychovej zóne. Návštevnosť prekonala očakávania organizátorov a my sa tešíme, že sme mohli byť súčasťou skvelého eventu.

PODPORILI SME

VYŽREBOVALI SME VÝHERCOV PODPÍSANÝCH DRESOV HRÁČOK KLUBU SLÁVIA BANSKÁ BYSTRICA

Fanúšikovia basketbalového klubu Slávia Banská Bystrica sa v júli potešili možnosti zapojiť sa do súťaže o dresy hráčok. Kolegovia si mohli vybrať z vedomostnej otázky alebo odvážlivci mohli ukázať svoj basketbalový talent hodom na kôš. Tentoraz si všetci účastníci vybrali mozgový tréning namiesto fyzického, ale sme radi, že sa zapojili v rekordnom počte. Šťastlivcov vylosovala Katarína Nogelyová, člen dozornej rady Nadácie Veolia Slovensko. Z výhry sa tešili Eva Klefflerová (StVPS), Lucia Tužinská (StVPS) a Vlastimil Duzbaba (C- bau). Vyžrebovaným gratulujeme a sme hrdí na to, že môžeme naďalej podporovať Sláviu Banská Bystrica ako partner klubu.

EKOTÝŽDEŇ

EKOTÝŽDEŇ 2024 – VPLYV MÓDY NA ŽIVOTNÉ PROSTREDIE

Toto leto sme zorganizovali 11. ročník ekologickej a dobročinnej kampane EKOtýždeň, ktorý bol venovaný téme módy, odevov a textilného priemyslu.
Už tradičnou súčasťou bola online prednáška. Od zástupkyne spoločnosti Humana People to People Slovakia s.r.o. sme sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o životnom cykle textilu a aj o tom, kde končí oblečenie, ktoré sa stane odpadom. Počas Ekotýždňa odzneli aj tipy ako prispieť k udržateľnej móde alebo ako sa zodpovedne zbaviť starého oblečenia.
Pre viacerých bol tento týždeň príležitosťou na upratanie si vlastného šatníka a vytriedenie nepotrebného oblečenia. Zorganizovali sme zbierku, ktorá putovala do organizácie Ekocharita o.z.
Nepochybne veľmi zaujímavou súčasťou tohtoročného ekotýždňa bola exkurzia do triediaceho centra Textile house. (foto)

Najjednoduchší spôsob ako pozitívne vplývať na životné prostredie a hlavná myšlienka ekotýždňa:
Nekupuj niečo, o čom nie si 100 % presvedčený, že tú vec naozaj potrebuješ.

SLEDUJTE NÁS AJ NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

Upozornenie
Newsletter je určený výlučne pre jej riadneho adresáta a môže obsahovať informácie, ktoré podliehajú ochrane podľa všeobecne záväzných právnych predpisov (najmä ako dôverné informácie, prípadne obchodné tajomstvo) a ktorých prezeranie, používanie, uchovávanie, kopírovanie alebo rozširovanie neoprávnenou osobou je zakázané. V prípade, ak Vám táto správa bola doručená omylom, upovedomte ihneď odosielateľa a celý obsah tejto správy vrátane všetkých jej kópií z Vášho systému zmažte. Akékoľvek iné použitie správy je zakázané.

© Skupina Veolia, Slovensko